top of page

Alakaratur til Uganda 15.-28. juli 2019

Bli med på en eventyrlig reise til Uganda! Sammen med Ingeborg Oluka, som har bodd flere år i landet, får du oppleve både de store turistattraksjonene, og det gode livet på landsbygda. 

Dag 1: Avreise fra Oslo kl. 12.00 med Turkish Airlines. Mellomlanding i Istanbul. Teknisk stopp i Kigali (Rwanda). 

Dag 2: Ankomst Entebbe kl. 02:50. Dere blir møtt av reiseleder og sjåfør på flyplassen, og kjører rett til hotellet, som er 5-10 minutts kjøring unna. Her er det mulighet til å sove litt, og vi tar det med ro om morgenen. Felles lunsj med presentasjon og informasjon. 

På ettermiddagen er det ulike muligheter for å bli kjent med Entebbe by. Entebbe var Ugandas første hovedstad, og her kan man besøke botanisk hage, reptile village, gå på bytur, få en guida sykkeltur eller kanskje en tur på stranda? 

Dag 3: Vi starter tidlig, og kjører til Kampala, Ugandas hovedstad. Her blir vi med Zulaika og hennes guider på en guida gåtur i sentrum av Kampala. Vi får en innføring i deler av landets historie, og vi får oppleve hektiske markeder og roligere hotellstrøk. Turen avsluttes med et besøk i Ghadaffimoskeen, som er en av de største i Afrika. Fra toppen av minareten er det nydelig utsikt over Kampala! 

Etter turen spiser vi lunsj, før vi setter oss i bussen igjen og kjører til Jinja, hvor vi skal overnatte. 

Dag 4: Vi spiser frokost sammen, og reiser østover til Mbale. Her stopper vi for lunsj, før vi reiser videre opp i fjellet til Sipi Falls og Kapchorwa, hvor vi skal være i to dager. 

Dag 5: På formiddagen er det ulike aktiviteter å velge mellom. De modigtse kan prøve seg på rappellering ned den høyeste av  Sipi-fossene. Eller man kan gå på en nydelig tur til to andre fosser. På veien får man oppleve dagliglivet i området på nært hold. Det er også mulig å ta en guida sykkeltur i området, eller bare slappe av på gjestehuset og rusle litt rundt i nabolaget!

På ettermiddagen går vi sammen til en fjellhule i nærheten av gjestehuset. Der får vi oppleve sang og dans, og smake tradisjonell mat og drikke.

Dag 6: Etter frokost kjører vi ned fra fjellet, og nordover i det flate landskapet i Teso-området. Vi skal til Okra gård i Napak distrikt. Her skal vi bo på gården til Ingeborg og William Oluka. Det er en ganske lang kjøretur, og vi stopper i byen Soroti for lunsj og benstrekk. 

Dag 7: I dag er det søndag, og kirkedag for det store flertall av ugandere. Vi anbefaler å bli med på gudstejeneste i den lokale kirka i landsbyen. Det blir garantert en opplevelse med mye dans og musikk!

Denne dagen vil vi ellers ta det med ro, nyte god mat og stillheten på landsbygda. 

Dag 8: Vi tilbringer dagen i området rundt Okra gård. Her er mulighet for litt ulike utflukter, kanskje med boda-boda, den lokale moped-taxien? 

Du kan også bli med ut på åkeren for å hente mais eller jordnøtter, bli med gjeterne når de tar dyrene ut på beite, besøke den lokale skolen, gå på markedet, hente vann i vannpumpa, eller lære å lage mat på landsbyvis!

Dag 9: Vi reiser fra Okra gård til Lira, hvor vi overnatter. Lira er et knutepunkt for handel i Nord-Uganda, og vi tar en tur på det travle markedet på ettermiddagen. 

Dag 10: Vi kjører til Murchison Falls nasjonalpark. Vi kjører langs grensa til nasjonalparken et godt stykke før vi kjører inn i selve parken. Det er gode muligheter for å få se mange dyr allerede da!

På ettermiddagen tar vi ferja over Nilen ved Paraa, og kjører til Murchison River Lodge, hvor vi skal bo. 

Dag 11: Vi står tidlig opp for å reise på morgen-safari med ekte safari-bil. Etter lunsj får vi en båtsafari opp til Murchisonfossen. Når vi er kommet fram til fossen, kan man velge om man vil gå av og gå opp til toppen av fossen, eller sitte på med båten tilbake. 

Dag 12: Vi reiser til regnskogen Budongo, som er en del av Murchison Falls nasjonalpark. Her får vi være med på sjimpanse-tur. Sammen med erfarne guider går vi inn i regnskogen for å finne en av flere familier som er vant med å få besøk av mennesker. 

Vi overnatter på Budongo Eco Lodge, som ligger inne i skogen. 

Dag 13: I dag reiser vi tilbake til Entebbe. På veien stopper vi i Ziwa Rhino Sanctuary, som er det eneste stedet man kan se neshorn i Uganda. Vi vår en guida tur i neshorn-reservatet, og sjansen er stor for at vi treffer et eller flere neshorn på turen! Vi spiser lunsj i Ziwa, og kjører videre til Entebbe.

I Entebbe har vi et gjestehus for oss selv, slik at vi kan ta en dusj og slappe godt av før avreise til flyplassen. Vi har felles middag, og reiser til flyplassen kl. 01.00. 

Dag 14: Vi reiser til flyplassen kl. 01.00. Avgang fra Entebbe

kl. 03:45. Mellomlanding i Istanbul. Ankomst Oslo kl. 16:55. 

Takk for turen!

Pris: 28 500

Påmelding innen 1. april. 

Prisen gjelder per person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr. 3500 (vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulighet for enkeltrom på Okra gård). 

 

Inkludert i prisen:

 • Flybillett Oslo-Entebbe tur/retur. Tilslutningsbilletter til Oslo kan bestilles ved påmelding.

 • All transport og overnatting i Uganda

 • Lokalkjent, norsktalende guide

 • Frokost hver dag, fem lunsjer og åtte middager

 • Inngangspenger i Murchison Falls nasjonalpark og Ziwa Rhino Sanctuary

 • Chimpanzee tracking license

 • Guida tur i Kampala, danseforestilling i Kapchorwa, alle aktiviteter på Okra gård, båtsafari, guida tur til toppen av Murchisonfossen, safari i safaribil

 • Drikkevann i bussen

Ikke inkludert i prisen:

 • Visum til Uganda. Dette koster per i dag 50 USD og kan kjøpes på flyplassen

 • Reiseforsikring- det er den reisendes ansvar å ha gyldig reiseforsikring på hele turen

 • Valgfrie aktiviteter

 • Drikke til måltidene

 • Tips

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Dersom du har annet pass enn norsk, må du selv undersøke hvilke visum-regler som gjelder for deg. 

Påmelding: Meld deg på i skjemaet under!

Alakara reiser samarbeider med Glatur om reisene. For informasjon om betaling og vilkår, les mer her

Påmeldingsskjema

Takk for påmeldingen! Du hører fra oss snart!

bottom of page