top of page
fam Oluka_edited.jpg

Familiesafari 

22. juli- 4. august 2023

Familier med barn og ungdom er alltid velkomne på Alakara reiser sine gruppeturer, men ei gang i året lager vi en egen familietur. Da er hele familien bak Alakara med, både i planleggingen og som turledere. 

Sommeren 2023 er vi glade for å endelig kunne tilby ny familietur til Uganda etter tre års korona-pause! 

Denne gangen kan vi by på neshorn-tur, safari i Ugandas vakreste nasjonalpark, spennende menneskemøter, god mat, fjelltur, kaffetur, sang og dans, gårdsbesøk og til slutt en familievennlig rafting-tur på Nilen!

botanisk hage.JPG

Dag 1, lørdag

22. juli

Dag 1 på turen går fra Gardermoen, der dere reiser med Turkish Airways med avgang kl. 11.20. Det blir en mellomlanding i Istanbul, før turen går videre til Entebbe. 

sykkeltur Entebbe_edited.jpg

Dag 2, søndag

23. juli

Dere lander i Entebbe kl. 03.20, og blir møtt av reiseleder Ingeborg og sjåføren på flyplassen. Derfra er det omtrent 15 minutters kjøring til gjestehuset. Her kan vi sove, nyte en god frokost, og vi tilbringer en rolig dag i Entebbe, en koselig småby ved Viktoriasjøen, og Ugandas første hovedstad. Denne dagen er det mulighet for ulike aktiviteter, som sykkeltur, besøke reptilpark, botanisk hage, svømmebasseng, handletur, eller en kombinasjon av disse. Eller dere kan velge å bare slappe av!

Dag 3, mandag

24. juli

I dag kjører vi nordover til Ziwa Rhino Sanctuary, der vi skal gå på tur for å se neshorn. Disse flotte dyrene ble utryddet i Uganda på 1980-tallet, men på Ziwa har de i mange år jobbet for å få opp en ny bestand. Det startet med seks neshorn i 2005, i dag har bestanden vokst til 33, og det kommer stadig nye små! I Ziwa får vi komme tett på disse store dyrene, trygt i selskap med erfarne viltvoktere. Turen tar 1-2 timer, alt ettersom hvor langt borte dyrene er. Vi spiser lunsj på restauranten i Ziwa før vi kjører videre nordover til byen Gulu, hvor vi skal overnatte. 

Rhinos.JPG

Dag 4, tirsdag

25. juli 

Fra Gulu går turen videre til Kidepo Valley nasjonalpark, hvor vi skal være i to dager. Kidepo er Ugandas mest avsideliggende nasjonalpark, men dyrelivet og naturen er vel verdt reiseveien! Kidepo blir ofte omtalt som en av Afrikas aller vakreste nasjonalparker, og byr på et rikt dyreliv, hele 475 ulike fuglearter og vakkert landskap. Her skal vi bo på Kidepo Savannah Lodge.

sebra kidepo.JPG
water buck kidepo.JPG

Dag 5, onsdag

26. juli

Dagen starter tidlig med en morgensafari. Morgenen er den beste tida for å se dyrene i aktivitet. Her er det gode muligheter for å se sebra, giraffer, elefanter, bøfler, vannbukk, løver, sjakaler, og ulike antiloper. Er vi heldige ser vi kanskje leopard eller gepard også? Etter en god lunsj får vi en ny safaritur om ettermiddagen, der vi oppsøker nye deler av parken. 

Okra farm welcome_edited.jpg

Dag 6. torsdag

27. juli

For å få mest mulig ut av tida i Kidepo, starter vi dagen tidlig, og får en ny morgensafari før vi kjører ut av parken mot Alakara gjestehus på Okra farm i landsbyen Kobulin. Vi stopper i den lille byen Kotido for lunsj og en liten tur før vi kjører videre til Kobulin. I Kobulin blir vi ønsket velkommen på tradisjonelt vis, og hvis det ikke regner, blir det middag rundt bålet om kvelden!

Dag 7, fredag

28. juli

Etter flere hektiske dager roer vi ned på Alakara gjestehus med en lang god frokost, og en rolig tur i landsbyen. De som har lyst, kan også bli med på skolebesøk på en av skolene i nabolaget til gjestehuset. Ellers bruker vi dagen til å slappe av, spille brettspill, nyte god mat og deilig frukt, og bare nyte roen og stillheten på landsbygda.

School visit_edited.jpg

Dag 8, lørdag

29. juli

I dag blir vi bedre kjent på gården hvor gjestehuset ligger. Okra farm har kuer, geiter, sauer, høner, bier og en hund, i tillegg til åkre med mais, frukttrær og grønnsakshager. Vi blir med gårdsbestyreren på en rundtur, og får være med gjeterne når de tar dyrene ut på beite og når de melker i kveldinga. Vi går også på en tur til bikubene, og får smake på honningen som produseres på gården!

DSC_0377.JPG
DSC_1318 (2).JPG

Dag 9, søndag

30. juli

Søndagene er ikke som alle andre dager i Kobulin, og de fleste innbyggerne i landsbyen starter dagen tidlig med å gå i kirka. I kirka på søndag er det mye sang og musikk med tradisjonelle instrumenter, og masse folk. De som har lyst, er velkomne til å bli med i ei av kirkene i nabolaget. Ellers er dagen til fri disposisjon, og vi i Alakara kommer gjerne med ideer til turer og utflukter. 

IMG_8376.jpg

Dag 10, mandag 31. juli

Etter en god frokost i Alakara gjestehus setter vi oss i bilen igjen og kjører mot Kapchorwa i Mount Elgon. Vi legger de store slettene bak oss og kjører oppover i fjellet (Kapchorwa ligger på 1900 moh). Her er det merkbart kjøligere klima enn i Kidepo og Kobulin! Før vi kommer fram stopper vi i landsbyen Sipi, hvor vi blir med på en kaffetur. På kaffeturen får vi være med på hele prosessen fra planting til høsting og prosessering av kaffe- og avslutter med en kopp selvlaget kaffe. Vi kjører til Home of Friends i Kapchorwa hvor vi skal bo.

Dag 11, tirsdag 

1. august

I dag skal vi på tur i det vakre landskapet rundt Kapchorwa. Vi kan legge til rette for korte og lette turer, og lengre og mer krevende. I kveldinga får vi bli med på tradisjonell huledans i ei fjellhule et lite stykke unna gjestehuset!

sipi falls.JPG

Dag 12, onsdag

2. august

Vi nyter en rolig morgen og deilig frokost på Home of Friends, før vi setter oss i bilen og kjører ned fra fjellet mot byen Jinja. Turen tar 3-4 timer. Vel framme i Jinja vil det være tid og muligheter til ulike småturer i området, eller bare kose seg og slappe av ved bassenget på Kalangala Falls Overland Camp. 

03266B5A-22CC-4D88-A472-168EB690CF68_edited.jpg
Adrift.jpg

Dag 13, torsdag 3. august

Jinja er kjent for sine fantastiske rafting-muligheter på Nilen, og i dag skal vi være med på "family float", en roligere rafting som passer for alle fra fire til hundre år! Det er muligheter for å oppgradere til mer heftige raftingopplevelser for de som ønsker det (det er 16-årsgrense for grade 5 rafting. Ungdommer under 16 kan være med på grade 3 rafting med visse forbehold). Etter raftinga spiser vi lunsj sammen og kjører til Entebbe, hvor vi sjekker inn på gjestehuset ViaVia Entebbe, og får noen timers hvile før vi må reise til flyplassen.

solnedgang Nilen.JPG

Dag 14, fredag

4. august

Ugandaeventyret er slutt for denne gang!

 

Vi må tidlig opp, da flyet går fra Entebbe kl. 04.20! Mellomlanding i Istanbul og ankomst Oslo kl. 16.55 

Informasjon

Pris: 28 900 per voksen i dobbeltrom. Kontakt oss for pristilbud for hele familien! 

(Pris for barn avhenger av alder og om de skal bo på eget rom eller med foreldrene)

 

Påmeldingsfrist 15. april

Inkludert i prisen:

  • Flybillett Oslo-Entebbe t/r

  • All transport og overnatting som beskrevet i programmet 

  • Frokost alle dager, lunsj 5 dager og middag 8 dager.

  • Alle aktiviteter som omtalt i programmet. 

  • Inngangspenger i Ziwa Rhino Sancturay og Kidepo Valley nasjonalpark

  • Norsktalende reiseledere

 

Ikke inkludert: 

  • Utflukter i Entebbe, oppgradering til grad 3 eller 5 rafting i Jinja

  • Visum

  • Reiseforsikring

  • Eventuelt tilslutningsfly fra andre flyplasser. 

Pris og program er gitt med forbehold om minimum 10 påmeldte. Det er totalt 16 plasser på turen. 

Det tas forbehold om at prisen kan endres ved store valutasvingninger. 

Alakara reiser samarbeider med Travelmate om reisene. Gjennom dette samarbeidet er du som reisende dekket av garantien til Reisegarantifondet. For mer informasjon om betaling og vilkår, les her. 

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Dersom du har annet pass en norsk, må du selv undersøke hvilke visum-regler som gjelder for deg. 

Meld deg på her!

Takk for påmeldingen! Du hører fra oss snart!

bottom of page