top of page

FAMILIETUR 30. JUNI - 13. JULI 2019

Bli med på en uforglemmelig reise til Uganda! På familietur med Alakara reiser får du oppleve mange sider av dette vakre landet- variert natur, spennende aktiviteter, sang og musikk, dagligliv, stillhet og ro på reiseledernes gård Okra, og ville dyr på safari i nasjonalparken.

DSC_0187.jpg

Dag 1: Avreise fra Oslo kl. 12.00 med Turkish Airlines. Flybytte i Istanbul og teknisk stop i Kigali (Rwanda). 

Dag 2, 1. juli: Ankomst Entebbe tidlig morgen. Dere blir hentet på flyplassen av reiseleder og sjåfør. Vi kjører til hotellet, og får mulighet til å sove litt og spise frokost når det passer. Felles lunsj med informasjon. På ettermiddagen kan du velge å slappe av på hotellet, oppdage Entebbe til fots eller på sykkel, gå på det lokale markedet, besøke botanisk hage med mer. 

Dag 3, 2. juli: Vi reiser fra Entebbe til Jinja- byen ved Nilens kilde. På veien får vi se litt av hovedstaden Kampala, hvor vi også stopper for å spise lunsj. Vi kjører også gjennom regnskogen Mabira forest, og stopper i Namawojjolo- hvor reisende østover fra Kampala liker å stoppe for å kjøpe grilla kylling, grilla bananer, og noe å drikke.  

Dag 4, 3. juli: Vi tilbringer dagen i Jinja. Her er det mange ulike aktiviteter å velge mellom. Du kan rafte på Nilen, eller få en roligere tur på elva i "family float". Du kan oppleve Jinja fra sykkelsetet, eller se fuglelivet ved Viktoriasjøen på båttur til Nilens kilde. Vi overnatter på Nile River Camp, et familievennlig sted som ligger flott til ved Nilens bredder litt utenfor Jinja by. 

Dag 5, 4 juli: Vi reiser fra Jinja til Kapchorwa. På turen kjører vi gjennom små byer, landsbyer og vakkert landskap. Vi stopper i byen Mbale hvor vi spiser lunsj og får mulighet til litt suvenirhandel. Et lite stykke før vi kommer fram til gjestehuset vi skal bo, stopper vi for å bli med på "kaffitur". Her får vi bli med lokale bønder som viser oss den lange prosessen fra plante til kaffen er klar til å drikkes. De som liker kaffe får selvsagt smake til slutt! 

Dag 6, 5. juli: Denne dagen nyter vi det nydelige fjellandskapet i Kapchorwa, nesten 2000 meter over havet. Alle de beste løperne fra Uganda kommer fra dette området, og her er det mange aktiviteter å velge i for de som liker å være i bevegelse! På formiddagen anbefaler vi en tur til Sipi Falls, eller en sykkeltur i området rundt gjestehuset. Det er også god plass til å spille ballspill eller holde på med andre aktiviteter utenfor gjestehuset. På ettermiddagen går vi en kort tur til en fjellhule, hvor vi får oppleve tradisjonell sang, dans og mat. 

Dag 7, 6. juli: Vi reiser fra Kapchorwa til Okra gård. Dette er gården til reiselederne Ingeborg og William Oluka. Her får vi oppleve landsbylivet på nært hold. Vi reiser fra Kapchorwa i 9-tida, og tar en god lunsjpause i byen Soroti. Så kjører vi videre, og kommer fram i 17-tida. 

Dag 8, 7. juli: Vi tilbringer dagen på Okra gård. Her er vi virkelig på den afrikanske landsbygda! Langt fra nærmeste by kan vi nyte det rolige tempoet som preger hverdagslivet her. På gården kan du være med gjeterne når de tar kuene og geitene ut på beite, plukke mais på åkeren, hente vann i vannpumpa, besøke landsbyskolen, lære å lage mat på landsbyvis, eller bare slappe av. Og om det ikke regner, kan du nyte en fantastisk stjernehimmel om kvelden! 

Dag 11, 10. juli: Vi nyter en rolig morgen med god frokost og mulighet for å kose seg i bassenget. Etter lunsj blir vi henta i båt og reiser på båtsafari. Turen går til Murchisonfossen, og det anbefales å gå av båten for å ta turen opp til toppen av en av verdens mektigste fosser! Langs elva ser vi flodhest, elefant, ulike antiloper, et yrende fugleliv, og kanskje også krokodiller? 

Dag 9, 8. juli: Vi reiser fra Okra gård på formiddagen, og stopper i byen Soroti for å overnatte der. 

Dag 10, 9. juli: Vi reiser fra Soroti etter frokost, og kjører til Murchison Falls nasjonalpark. Dette er en lang kjøretur, men vi tar en god pause for å spise lunsj i byen Lira. De siste timene av turen er vi i eller like ved nasjonalparken, og kan allerede da forvente å se mange ville dyr langs veien! Vi tar ferja over Nilen ved Paraa, og kjører så til Murchison River Lodge, hvor vi skal være når vi er på safari. 

Dag 13, 12. juli: Vi reiser tilbake til Entebbe. Vi har et gjestehus for oss selv på kvelden, slik at vi kan slappe av og ta en dusj før felles middag og avreise til flyplassen. 

Pris: kr. 25 000

Prisen gjelder per voksen i dobbeltrom. 

Barn under fem år: kr. 15 000

Barn 5-15 år: kr. 18 000

Prisene for barn gjelder dersom de deler rom med foreldrene. Dersom barn skal ha egne rom, ta kontakt for pristilbud.

Inkludert i prisen: 

 • Flybilletter Oslo-Entebbe

 • All transport og overnatting i Uganda

 • Frokost hver dag, 5 lunsjer og 8 middager

 • Inngangspenger i nasjonalparken

 • Båtsafari, guida tur til toppen av Murchisonfossen, safari med guide, danseforestilling i Kapchorwa

 • Lokalkjent, norsktalende reiseledere

 • Drikkevann i bussen

Ikke inkludert: 

 • Visum til Uganda. Dette koster 50 USD.

 • Reiseforsikring- det er den reisendes ansvar å ha gyldig reiseforsikring for hele turen

 • Valgfrie aktiviteter

 • Drikke til måltidene

Meld deg på i skjemaet under! 

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Dersom du har annet pass enn norsk, gi beskjed ved påmelding slik at vi kan undersøke hvilke visum-regler som gjelder for deg. 

Alakara reiser samarbeider med Glatur om reisene. Informasjon om regler for betaling og avbestilling finner du her

Klikk her for utskriftsvennlig versjon

Påmeldingsfrist: 1. april 

Dag 14, 13. juli: Avreise til flyplassen kl. 01.00. Avgang kl. 03:45. Flybytte i Istanbul. Ankomst Oslo kl. 16.55.

Dag 12, 11. juli: Vi står tidlig opp for å reise på morgen-safari. Her får vi se giraff, elefant, bøffel, antiloper, apekatter, fugler, og kanskje også løve eller leopard? På ettermiddagen slapper vi av ved bassenget, eller tar en ekstra tur ut i parken eller på elva. 

bottom of page