top of page

Kultur og natur i Karamoja

- Ugandas best bevarte hemmelighet

Bli med til Ugandas "best bevarte hemmelighet"- Karamoja! På denne turen holder vi oss i Øst-Uganda, og får oppleve unik kultur og vakker natur. Her får vi oppleve kvegnomader med sine store kvegflokker, dans og musikk, hverdagsliv, storslåtte landskap og et fantastisk dyreliv.

Vi i Alakara reiser har lenge drømt om å lage gruppetur til Karamoja- og nå kan du få være med på den aller første! Lenge var området utilgjengelig for turister, men de siste ti årene har landsdelen vært fredelig, og veinettet blir stadig bedre. Turismen er på vei opp, men fremdeles får vi oppleve å ha savannen for oss selv, eller å være blant de aller første turistene i landsbyen. 

Dette blir en reise helt utenom det vanlige- langt utenfor allfarvei! 

Dag 1, onsdag 15. juli

Avgang fra Oslo med Turkish Airlines kl. 11.25.

Mellomlanding og flybytte i Istanbul. 

Dag 2, torsdag 16. juli

Vi ankommer Entebbe internasjonale flyplass kl. 02.45. Fra flyplassen reiser vi til Jinja, og ankommer Kalagala Falls Tented Camp til frokost. Her kan vi slappe av, og det er mulighet for å få ulike turer på Nilen som overnattingsstedet organiserer. 

Dag 3, fredag 17. juli

Vi forlater Nilen og kjører nordøstover mot Kapchorwa, en liten by i fjellsiden av Mount Elgon-massivet.

På veien får vi se enorme sumpområder, rismarker, bananplantasjer, fruktmarkedet, små byer, skoler og folkeliv.

Vi stopper i Mbale for lunsj før vi reiser oppover i fjellet til Home of Friends Guest House som ligger på 1915 m.o.h.

På ettermiddagen går vi til en fjellhule omtrent 10 minutts gange fra gjestehuset. Der får vi oppleve tradisjonell dans og musikk. 

Dag 4, lørdag 18. juli

Etter en god frokost drar vi på tur til Sipi Falls. Her får vi en guida tur til to flotte fosser i vakker natur. På veien går vi gjennom små landsbyer der det dyrkes kaffe, bananer og mye annet. 

Etter lunsj kan du velge å slappe av på gjestehuset, ta en rusletur i nærområdet, eller bli med på en ny tur- på sykkel eller til fots! 

Dag 5, søndag 19. juli

Vi kjører ned fra fjellet, og videre i slettelandskapet mot Okra gård i Kapelebyong. 

Reiseldere Ingeborg og William Oluka driver Okra gård, og kan tilby et eventyrlig opphold, med aktiviteter for store og små!

Vi stopper i byen Soroti for å spise lunsj, og kommer fram til gården på ettermiddagen. 

Her får vi oppleve landsbylivets rolige tempo, nyte god mat, og ta oss tid til å bli kjent med mennesker og kultur i nærområdet. 

Dag 6, mandag 20. juli

I dag skal vi nyte livet på gården. Vi går en tur til markedet i landsbyen, og får en omvisning på gården. De som ønsker det, kan bli med på kjøkkenet for å lære hvordan man lager mat på lokalt vis, eller ta en tur til vannpumpa for å hente vann- klarer du å balansere det på hodet? 

 

 

Dag 7, tirsdag 21. juli

Vi bruker dagen til å slappe av, leke, nyte roen, eller ta oss en tur i nærområdet. De som ønsker det kan bli med på det ukentlige markedet i Loreta, omtrent 20 minutts kjøring fra gården. 

Dag 8, onsdag 22. juli

Vi reiser fra Okra gård etter frokost, og kjører gjennom vakkert landskap til Kaabong- en liten by i Karamjoa.

Etter innsjekk og lunsj på Kaabong Resort, får vi en guidet tur til en av de mange fascinerende fjellformasjonene som er typisk for landskapet her. 

Dag 9, torsdag 23. juli

Etter frokost møter vi guiden vår, som skal ta oss med på tur til Mount Morungole, og Ik-folket som bor der. Dette er urbefolkningen i området. De bodde i det som nå er Kidepo Valley nasjonalpark fram til 1950-tallet, da de ble fordrevet opp i fjellet fordi nasjonalparken ble opprettet. Ik-folket har en helt unik kultur, og et språk som ikke er i slekt med noen andre språk i området. Turen gir en unik innsikt i livet til en av de minste folkegruppene i Øst-Afrika, og går gjennom slående vakkert landskap. 

Etter turen kjører vi videre til Kidepo Valley Nasjonalpark, hvor vi skal bo på Kidepo Savanna Lodge. 

Dag 10, fredag 24. juli

Vi starter tidlig med safari. Her får vi oppleve savannen sammen med en av de erfarne guidene fra Uganda Wildlife Authority. 

I Kidepo Valley nasjonalpark kan vi se elefanter, giraff, sebra, ulike antiloper, løver, leopard og gepard. I tillegg kan vi forvente å se bøfler, vortesvin, sjakaler og ikke minst et yrende fugleliv.  

Etter lunsj blir det safari til fots!

Dag 11, lørdag 25. juli

Vi starter tidlig igjen for en siste safari, denne gangen til en annen del av parken.

Etter dette kjører vi ut av parken til byen Gulu, som er den største byen i Nord-Uganda.

Fra 1986 til 2007 var Gulu mest kjent sine "night commuters"- barn som gikk inn til sentrum av byen hver kveld for å overnatte i relativ trygget på skoler og i kirker i byen, fordi LRA-geriljaen var beryktet for å kidnappe barn. I dag er Gulu en fredelig og fordig by, og på mange måter Nord-Ugandas hovedstad. 

Dag 12, søndag 26. juni

Siste dag i Uganda, men enda er det mye å oppleve! 

Vi kjører over Nilen ved Karuma falls, og videre mot Ziwa Rhino Sanctuary.

Her stopper vi og går på neshorn-tur, før vi spiser lunsj på stedet. Neshorn ble utryddet i Uganda i 1983, og på Ziwa jobber de for å bygge opp en bestand som på sikt kan tilbakeføres til villmarka. 

I Entebbe sjekker vi inn på ViaVia Guesthouse, så vi kan få oss en god middag og kanskje noen timer søvn før vi må reise til flyplassen. 

Dag 13, mandag 27. juli

Det er på tide å si takk for turen! Vi reiser til flyplassen kl. 01.00, og flyet har avgang fra Entebbe flyplass kl. 03.30. 

Ankomst Oslo kl. 16.50

Praktisk informasjon

Pris:

Voksen i dobbeltrom: kr. 33 500

Barn under 12 år: kr. 29 000

Enkeltromstillegg: kr. 3 500 (vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulighet for enkeltrom på Okra gård). 

Prise

Inkludert i prisen:

 • Flybillett Oslo-Entebbe tur/retur

 • Lokalkjent, norsktalende guide

 • Frokost ni dager, lunsj fire dager og middag sju dager

 • Inngangspenger i Kidepo Valley nasjonalpark

 • Alle aktiviteter som nevnt i programmet

 • Overnatting og transport i Uganda

Ikke inkludert i prisen:

 • Visum til Uganda. Dette koster per i dag 50 USD og kan kjøpes på flyplassen

 • Reiseforsikring- det er den reisendes ansvar å ha gyldig reiseforsikring på hele turen

 • Valgfrie aktiviteter

 • Drikke til måltidene

 • Tips

Prisen er gitt på gjeldende flypriser og valutakurser. Det tas forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.  

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Dersom du har annet pass enn norsk, må du selv undersøke hvilke visum-regler som gjelder for deg. 

Påmelding: Meld deg på i skjemaet under! 

Alakara reiser samarbeider med Glatur om reisene. For informasjon om betaling og vilkår, les mer her

bottom of page