top of page
Søk
  • Forfatterens bildeIngeborg Sæbø Oluka

Alakara reiser blogger!

Oppdatert: 20. mar. 2019


Jeg starta Alakara reiser i 2018, med god hjelp av William, mannen min. Ideen er enkel- å ta med folk på tur til Uganda! Men hvorfor har jeg så lyst til å gjøre det? Da må vi gå tilbake i tid, helt til 1999, da jeg var 19 år. I oktober 1999 satte jeg mine ben på ugandisk jord for første gang.

Alakara reiser, Entebbe, Ingeborg Sæbø Oluka, Entebbe, Uganda
Her er jeg på vei ut av flyet i Entebbe, for aller første gang! Oktober 1999.

Jeg husker enda innflygningen til Entebbe. Vi fløy over Viktoriasjøen, som var knallblå den morgenen, med irrgrønne øyer og kritthvite strender. Sammen med fire andre jenter var jeg på vei til et fem-måneders opphold i byen Soroti i Øst-Uganda, som elever på Gå Ut Senteret (www.gus.no) og et studie som het «studium i tverrkulturell kommunikasjon». Det var starten på et livslangt forhold til Uganda, landet som også kalles «Afrikas perle» - og med god grunn!


Det ble fem fantastiske måneder i Uganda! Jeg vokste opp i Marnardal, ei lita bygd på Sørlandet. Jeg hadde aldri vært utenfor Europa før, og Uganda var som en ny verden. Alt var annerledes- og likevel var det så lett å bli kjent med folk. Menneskene i Soroti er ekstremt gjestfrie, og vi fikk bli med i hverdagsliv, bryllup, barnedåp og begravelse. Vi fikk oppleve å være «æresgjester», og å få være med å bære stoler og feie gulv på dugnad. Jeg likte det siste best!


Og det var nok først og fremst det- å bli tatt imot med åpne armer og få delta i livene til mennesker som hadde levd liv så veldig forskjellige fra mitt, som gjorde at det eneste jeg tenkte på da oppholdet var slutt, var å reise tilbake igjen!


I årene som har gått etter 1999, har jeg vært i Uganda så mange ganger at jeg har mista tellinga. I 2006 reiste jeg fra Uganda til Sør-Afrika i forbindelse med masterstudiet jeg holdt på med. Mannen i passkontrollen bladde gjennom passet mitt, som var nesten helt fullt av visum til Uganda, og utbrøt: «eh! You are travelling to Uganda like no-ones business! What is so good in Uganda?”


Og det er akkurat det spørsmålet jeg håper denne bloggen kan bidra til å svare på. Men for å virkelig finne ut av hva som er så bra med Uganda, ja, da må du reise og oppleve det selv!


Ingeborg Sæbø Oluka, Alakara reiser
Ingeborg Sæbø Oluka, juli 2018.


236 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page