top of page
Søk
  • Forfatterens bildeIngeborg Sæbø Oluka

Bli med til magiske Lake Bunyonyi!

I det sørvestlige hjørnet av Uganda, ikke langt fra grensa til Rwanda, finner vi Lake Bunyonyi. Navnet betyr "stedet med mange små fugler", og Bunyoni er et yndet sted for både fastboende og turister. Her kan man svømme, padle i kano, fiske, gå på tur, eller kanskje aller helst: nyte utsikten og den friske lufta og bare slappe av!

Tradisjonell kano på Lake Bunyonyi. Bilde: Entusi Resort and Retreat Centre. Brukt med tillatelse www.entusi.org

Sommeren 2022 vil vi i Alakara reiser utforske nye steder- og steder vi ikke har vært på mange år. Det er 15 år siden sist vi var i Bunyonyi, og mye har skjedd i Uganda på de årene. Flere gode overnattingssteder har kommet til, attraksjonene har blitt mer tilgjengelige, og kvaliteten på mat, aktivitetstilbud og service har blitt mye, mye bedre. Så, i sommer setter vi kursen sørover i Uganda, og hvis du vil være med å prøve ut Lake Bunyonyi a-la 2022, må du ta kontakt!

Bilde: Entusi Resort and Retreat Centre. Brukt med tillatelse www.entusi.org

Som navnet tilsier, er Lake Bunyonyi altså et sted med mange fugler- over 200 ulike fuglearter er registrert i området rundt innsjøen. Noe man derimot ikke finner i eller ved Lake Bunyonyi, er flodhester og krokodiller. Sammen med et fravær av billharzia, betyr det at her er det trygt å svømme- noe som er ganske unikt i afrikanske ferskvann. Men du må være en god svømmer, for innsjøen er dyp! Akkurat hvor dyp, det er det ingen som vet helt sikkert, noen mener den er 900 meter dyp enkelte steder, mens andre sier at den stort sett ikke er dypere enn 40 meter.

Bilde: Entusi Resort and Retreat Centre. Brukt med tillatelse www.entusi.org

Lake Bunyonyi er 25 kilometer lang, og 7 kilometer bred, og ligger nesten 2000 meter over havet. Det er en vulkansk innsjø, som ble dannet for omtrent 10 000 år siden, da et vulkanutbrudd i Virunga-fjellene i DR Kongo hadde utbrudd. Lavaen som strømmet ned fra fjellet dannet en demning i elva Ndego, og dalen ble fylt med vann.


Til sommeren pakker vi med oss tursko, kikkert og badetøy, og tester ut nye overnattingssteder, mat, og aktiviteter på og ved Lake Bunyonyi. Blir du med?

Bilde: Entusi Resort and Retreat Centre. Brukt med tillatelse www.entusi.org


104 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page