top of page
Søk
  • Forfatterens bildeIngeborg Sæbø Oluka

Fantastiske Vest-Uganda!

Oppdatert: 13. apr. 2023

I forrige blogginnlegg fikk våre lesere noen små glimt fra de to første dagene på tur i Vest-Uganda. Fra Lake Bunyonyi reiste vi videre til Queen Elizabeth nasjonalpark, og deretter til Fort Portal, før vi reiste tilbake til Entebbe.


Dag tre i Lake Bunyonyi våkna jeg til intens fuglesang i seks-tida. Litt tidlig, men også veldig koselig. Og, jeg husket på at Bunyonyi betyr «stedet med mange små fugler»- det stemmer! I motsetning til dagen før, våkna vi til solskinn, og endelig fikk vi se Lake Bunyonyi med sol og blå himmel over!

Turen fra Lake Bunyonyi til Queen Elizabeth nasjonalpark var en nydelig tur gjennom variert landskap. Høye åser og dype daler rundt Kabale, åpnere landskap ved Ntungamo, og nye og enda grønnere åser og daler fra Ishaka til nasjonalparken. Selve parken ligger nede i Den vestlige riftdalen, og nede i dalen er det flatt savannelandskap, mens åsene stiger opp på hver side.

Vel nede går hovedveien rett og slett gjennom nasjonalparken. Ikke så bra for dyrelivet kanskje, men utrolig praktisk... Og, vi fikk faktisk sett både antiloper, elefanter og vortesvin fra hovedveien. Mens vi har kjørt milevis på humpete grusveier for å komme oss til Murchison Falls og Kidepo nasjonalpark, var Queen Elizabeth veldig mye lettere tilgjengelig. Her går det også offentlig transport, så det er mulig å komme seg hit uten egen bil. Kanskje ikke så rart at dette er den mest besøkte nasjonalparken i Uganda?

Mens Lake Bunyoni var kaldt, var Queen Elizabeth veldig, veldig varmt. Lake Bunyonyi ligger på 1962 moh, og Queen Elizabeth nasjonalpark ligger omtrent 1000 meter lavere.


I Queen Elizabeth bodde vi på The Elephant Home, som ligger like utenfor parken. Før hovedveien ble lagt gjennom parken kom elefantene ofte til stedet, så navnet passet bra. Nå er det et elektrisk gjerde som hindrer dyrene fra å gå ut i veien, og de kommer ikke lengre hit til The Elephant Home. Stedet drives av lokalsamfunnet, og det var ikke noe luksus-standard. Men til gjengjeld var de ansatte fantastisk hyggelige og hjelpsomme!

Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark kan du lese om i et eget blogginnlegg (kommer snart!).

Etter en natt i varmen i Queen Elizabeth kjørte vi opp i åsene på andre siden av riftdalen, gjennom byen Kasese mot Fort Portal. Og igjen var landskapet grønt og frodig, og bananene vi kjøpte langs veien helt fantastisk gode!

Fort Portal og området rundt er utrolig vakkert! Her kunne vi gjerne vært flere dager, men det får bli en annen gang. Vi hadde bestilt rom på Kyaninga Royal Cottages, som ligger omtrent 15 kilometer utenfor byen. Det er et godt utvalg av gode overnattingssteder i og rundt Fort Portal, men det som gjorde at vi landa på Kyaninga Royal Cottages var muligheten til å bade i innsjøen like ved. Veien fra byen til Kyaninga var ikke særlig bra, men heldigvis var både stedet, maten, servicen og utsikten verdt strevet med å kjøre dit! Ikke minst var det fantastisk å starte oppholdet med en 15 minutters tur gjennom regnskogen, ned til innsjøen for et fantastisk forfriskende bad!

Siste dag på vår rundtur i Vest-Uganda tilbragte vi på veien fra Fort Portal til Entebbe. Det vi ikke visste, var at det var veiarbeid på en del av veien, så turen tok lengre tid enn planlagt. Men, også her var det mye å se, og mye god frukt å kjøpe med seg hjem :)

Vest-Uganda frister til gjentakelse, og om ikke lenge lager vi kanskje nye turer til Uganda hvor vi opplever deler av både øst og vest?


Har du lyst til å oppleve noe av alt det Uganda har å by på? Sjekk ut vår neste tur: Topptur og safari! Kanskje vi sees i Uganda?

75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page