top of page
Søk
  • Forfatterens bildeIngeborg Sæbø Oluka

Framtidsdrømmer midt i pandemien


Helt siden jeg startet Alakara reiser har jeg drømt om å få være med å bidra til å utvikle reiselivsnæringen i området der gården vår, Okra farm, ligger. Det er jo denne delen av Uganda som er mitt hjerte nærmest, og hvor jeg selv har hatt utrolig mange opplevelser som har beriket livet mitt.


Å sitte under en uendelig stor stjernehimmel og bare være til. Å bli med i dansen i en lokal kirke. Å sitte på kjøkkenet og drøse med damene mens maten koker. Å sykle på støvete grusveier der alle hilser på hverandre. Å våkne til hanegal. Å sovne til gresshoppenes lyder. Å le. Å ikke tenke på klokka. Å sitte på en boda-boda mens ildfluene lyser i mørket rundt meg. Å spise mangoer under mangotreet. Å bare være til, finne roen og øve seg på å gå sakte.Jeg får av og til spørsmålet: hva er det du liker så godt i Uganda? Og det er ikke så lett å forklare. Men alle disse tingene er del av det!


Så drømmer jeg- om å dele disse opplevelsene med flere. For jeg tror mennesker fra Norge og andre land som er rike på materiell velstand har så uendelig godt av å oppleve et helt annet liv, og et helt annet tempo. Jeg tror vi trenger det.


Og jeg drømmer om å få være med å bygge opp en reiselivsnæring som kan bidra til jobber for ungdom, mulighet for inntekter for landsbyer, bevaring av kultur, språk og historier, vern om naturen, håp og stolthet i denne delen av Uganda som jeg er så glad i, men som har gjennomlevd så mange vanskeligheter i år etter år.


Og så møter jeg Theo Vos, en ung mann oppvokst i Nederland med en mor fra Uganda- og som drømmer om det samme!Og ikke bare drømmer han, han har jobbet i over fire år med å utvikle Kara-Tunga Arts and Tours, utdannet turguider, bygget opp gjestehus og turistinformasjon, og markedsføringskanaler. Og ikke minst har han jobbet for å skape samarbeid mellom de ulike aktørene som har starta reiselivsbedrifter i regionen.


Derfor, midt i en pandemi som gjør at det globale reiselivet ligger nede, får vi likevel mulighet til å være med på å jobbe videre for å oppnå drømmen om et bærekraftig reiseliv i Karamoja- Ugandas best bevarte hemmelighet! I ukene som kommer skal dere som følger bloggen få noen glimt av alt det Karamoja-regionen har å by på. Gled dere!
132 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page