top of page
Søk
  • Forfatterens bildeIngeborg Sæbø Oluka

Glimt fra Vest-Uganda


Etter noen uker på kjente trakter i Entebbe, Soroti og Okra farm, er familien Oluka på tur i Vest-Uganda. I februar neste år planlegger vi tur for en folkehøgskole, som starter med ei uke i Rwanda. Da passer det fint å starte Uganda-turen med noen dager ved Lake Bunyoni, som bare er en times tid fra grensa mellom Uganda og Rwanda. Og, klok av skade har vi i Alakara bestemt at vi alltid skal besøke et sted før vi tar med oss grupper dit ;)


Frister det med en tur til Uganda? Les om vår neste tur her: Topptur og safari!


Turen starta søndag ettermiddag fra Kampala. Litt seinere enn planlagt, men som de sier her: TIA- This is Africa! Det går ikke alltid som planlagt. Uansett, vi kjørte fra Kampala til Mbarara, en tur på omtrent 300 kilometer. De første 150 kilometerne var det mye trafikk, men så løste det seg opp, og kilometerne gikk raskere unna.


På veien stoppa vi selvsagt på ekvator- ganske flott å stå med ett bein på den nordlige, og ett på den sørlige halvkule!


Mbarara er den største byen i Vest-Uganda, og hovedsete i det gamle kongedømmet Ankole. Siden vi var seint ute, kjørte vi rett forbi Mbarara, og kom fram til Nyore Hillside Resort litt etter at det var blitt mørkt. Det var et nydelig sted, med ferskpressa juice som velkomstdrikk, god mat, fine rom og god service!

Vi kan ikke klage når vi våkner til en slik utsikt!

Etter en god frokost på Nyore kjørte vi til Kabale. Dette er en nydelig tur, der landskapet forandrer seg fra ganske flatt til bratte åser og dype daler nærmere Kabale. Det produseres masse bananer i området, overalt så vi store bananplantasjer, og biler og lastebiler fulle med matooke, grønne matbananer. Ananas, te og ulike grønnsaker så vi også på store åkre langs veien.

Fra Kabale til Lake Bunyonyi er det åtte kilometer, men veien var dårlig, og vi brukte nærmere en halvtime på det siste stykket.


Vel fremme i Bunyonyi var det markedsdag, og flaks for meg at det var William som kjørte, og måtte rygge og styre midt mellom folk, varer, sykler og mopeder ;) Bright fra Entusi Resort and Retreat Center møtte oss der, hjalp oss med å finne parkering, og så kjørte vi båt til halvøya der Entusi ligger. Og her er det så vakkert, at jeg tror bildene får tale for seg!

Det er fantastisk å nyte utsikten og roen på Entusi!

Bare ett godt tips til deg som har lyst til å oppleve Lake Bunyonyi- ta med deg nok varme klær! Du kan komme til å få bruk for både langbukse, genser, jakke og lue!

Entusi Resort and Retreat Centre sett fra båt

140 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page