Søk
  • Ingeborg Sæbø Oluka

Hva bør du pakke i sekken når du skal på fjelltur i Uganda?Har du sett turen vi planlegger rundt årsskiftet? Topptur på Mount Elgon kombinert med safari og gårdsbesøk. Det er rett og slett en kombinasjon av det jeg selv synes er blant de aller, aller kjekkeste tingene å gjøre i Uganda! Jeg gleder meg masse til den turen, og håper å få med meg en god gjeng! Sjekk ut programmet for turen her!


Men, toppturen til Wagagai, Mount Elgons høyeste punkt på 4321 meter over havet krever litt andre forberedelser enn andre turer i Uganda (generelle pakketips finner du her). Her kommer derfor en liten oversikt over hva du bør vite før du pakker sekken for fjellturen!


Klær: selv om Mount Elgon ligger rett ved ekvator, så blir det kaldt i høyden. Som i fjellet i Norge, kan været være uforutsigbart. Det blåser ofte mye på Mount Elgon, og selv om denne turen er i tørketida, kan det komme regn. Så du må ha med klær for all slags vær, og for temperatur fra 5 til 25 grader celsius. Det betyr: vind- og vanntett bukse og jakke, gode fjellsko, ull/superundertøy, lue, skjerf, votter, varm genser, t-skjorte, shorts. I tillegg er det lurt å ha med et par joggesko eller sandaler å skifte til når dagens etappe er over.Telt, sovepose, liggeunderlag: Alt dette kan leies av Elgon Trekk. Om du vil ha med ditt eget, er det helt OK! Soveposen bør være varm nok til at du får sove godt ned til 5 grader celsius.


Medisiner og førstehjelp: Alt av personlige medisiner må du ha med for hele turen. I tillegg bør du ha med Paracet eller andre hodepinetabletter, i tilfelle høyden gir deg hodepine (det er sjelden med høydesyke på Mount Elgon, men ikke uvanlig at man får vondt i hodet når man nærmer seg toppen). I tillegg anbefaler vi å ta med plaster, sårrens, gnagsårplaster og støttebandasje.


Mat: På turen har vi med oss kokk og bærere. De kjøper inn, bærer og lager frokost, lunsj og middag hver dag. Hver turdeltaker tar med sin egen snacks- altså det du liker å spise når du trenger påfyll av energi underveis- som sjokolade, kjeks, rosiner, nøtter eller liknende.


Drikke: Du må ha med vannflasker som tar til sammen 1,5 liter eller mer. Når turen starter, har du disse fylt med vann. Når det blir tomt, har bærerne med seg vann som du kan fylle på flaskene. Til måltidene lager kokken kaffe og te. Har du med «rett i koppen» av noe slag, kan du selvsagt få varmt vann til å lage det med!


Solkrem, solbriller og myggmiddel: sola er sterk på ekvator, og vi skal være ute hele dagen! Ta med solkrem med høy solfaktor, solstift til leppene og solbriller. En caps kan også være lurt. I tillegg anbefaler vi å ta med myggmiddel!


Kamera, kikkert og lommelykt: Veldig kjekt å ha med på tur! Det er ingen lademuligheter på fjellet, så ta med ekstra batteri eller powerbank. Husk at det er helt mørkt fra i 19-tida til 6-tida om morgenen, så lommelykt eller hodelykt er det lurt å huske ;)


Sekker: Du bærer selv en dagstursekk med snacks, vannflasker, kamera, kikkert og klær som du trenger i løpet av dagen. Alt det andre blir båret av en bærer. Bærerne på Mount Elgon har ikke tursekker, så du må ha med en stor tursekk som kan romme sovepose, liggeunderlag, telt, klær og mat/vann.


Resten av bagasjen: Siden Uganda- eventyret forsetter med safari og gårdsbesøk etter fjellturen, er det en del bagasje du har med deg som ikke trenger å bæres opp til Wagagai og ned igjen på den andre siden. Denne pakker du i en egen bag, og så ordner vår sjåfør det veldig greit så vi finner igjen resten av bagasjen vår når vi kommer til Kapchorwa etter fjellturen! Hakuna matata :)


Høres det spennende ut med topptur i Uganda? Kontakt oss for en hyggelig turprat!


16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle