top of page
Søk
  • Forfatterens bildeIngeborg Sæbø Oluka

Reisedrømmer

Etter syv måneder med Covid-19, begynner det å rykke i reisefoten for flere av oss! Og for oss i Alakara reiser er det store spørsmålet selvsagt: Når blir neste tur til Uganda?Mye har skjedd i både Norge og Uganda de siste månedene. I Uganda har det vært lange perioder med portforbud, stengte skoler og stengte grenser. Smittetallene er forholdsvis lave, og det ser ut til at myndighetene har gjort gode valg for å holde smitten under kontroll.

1. oktober ble grensene åpnet, og internasjonale flygninger til hovedflyplassen i Entebbe startet opp igjen.


Hva blir det mulig å få til av turer til Uganda i 2021? Det er vanskelig å si enda. Det vi kan si ganske sikkert, er at vi ikke kommer til å legge opp til gruppeturer slik vi gjorde i 2018 og 2019. Men, det finnes likevel muligheter!


To av våre samarbeidspartnere, Kara-Tunga Tours i Moroto og Home of Friends i Kapchorwa, har brukt månedene nesten uten gjester godt. Opplæring av turguider, utforsking av nye områder, nye aktiviteter og mye annet. Det er utrolig spennende, for dette er nybråttsarbeid i turistnæringen i Nordøst-Uganda! Her er det fremdeles gode muligheter for å bli første turist på et nytt sted 😊 Og om det ikke er akkurat så eksklusivt, så kan vi i alle fall garantere at det verken blir kø eller trengsel!Så hva blir mulig til neste år? Jeg tenker at skreddersydde turer med safari, sykkeltur, fjelltur, landsbybesøk, musikk, dans og drama, båttur, historiske turer med mer kan passe til neste år. Med tanke på smittevern kan det være fornuftig å holde seg utenfor de største byene, men det gjør ikke så mye, det er jo på landsbygda og på safari de store opplevelsene i Uganda er!131 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page