top of page
Murchison Falls_edited.jpg

Rundtur med safari, rafting og regnskog

8.-21. juli 2023

Bli med på en fantastisk rundtur i Uganda sommeren 2023!

På denne turen får du oppleve Ugandas varierte natur, fra sjimpansesporing i regnskogen, til tradisjonell safari på savannen, og båtsafari på Nilen. Du får bli med til landsbylivet langt utenfor allfarvei, hvor vi kommer tett på kultur og dagligliv. I Jinja blir det rafting på Nilen, før turen avsluttes med en rolig dag i Entebbe ved Viktoriasjøen.

Under finner du detaljert program og informasjon. 

himmelen og veien_02.jpg

Dag 1, lørdag

8. juli

Dag 1 på turen går fra Gardermoen, der dere reiser med Turkish Airways med avgang kl. 11.20. Det blir en mellomlanding i Istanbul, før turen går videre til Entebbe. 

Isunga lodge.jpg

Dag 2, søndag

9. juli

Reiseleder Ingeborg og sjåføren møter dere på flyplassen, og vi kjører direkte til Fort Portal, 5-6 timers kjøring fra Entebbe. Vi sjekker inn på Isunga Lodge og bruker resten av dagen til å slappe av! Isunga Lodge ligger i nærheten av regnskogen, og her kan vi nyte fantastisk utsikt, fine småturer og god, kortreist mat!

Dag 3, mandag

10. juli

Etter en god frokost drar vi på besøk til en kaffegård og en gård hvor de produserer vanilje. Her får vi lære om hele prosessen fra planting til innhøsting og prosessering. Og vi får selvsagt en god kopp kaffe, og mulighet for å kjøpe vanilje og kaffe og ta med hjem!

IMG_8376.jpg

Dag 4, tirsdag

11. juli 

I dag reiser vi til Kibale Forest nasjonalpark, hvor vi skal på tur i regnskogen. Hovedmålet for turen er å se sjimpanser, men skogen har 12 andre apearter, og et rikt fugleliv med over 350 ulike fuglearter! Sammen med en erfaren viltvokter får vi oppleve det fantastiske dyre- og plantelivet! Turen tar inntil fire timer, og når vi finner sjimpansene, får vi tilbringe en time med dem. 

DSC_0836 (2).JPG
DSC_0046 (2).JPG

Dag 5, onsdag

12. juli

I dag reiser vi fra Fort Portal etter frokost, og nyter en kjøretur med fantastisk utsikt til vakre landskap, små landsbyer og folkeliv. Vi bruker god tid og kommer fram til Murchison River Lodge sent på ettermiddagen. 

murchison falls.JPG

Dag 6. torsdag

13. juli

I dag nyter vi en rolig morgen, der vi kan kose oss med en lang frokost, ta en liten tur i området, eller slappe av ved bassengkanten. Etter lunsj drar vi på båtsafari på Nilen. Fra båten ser vi flodhester, krokodiller, masse ulike fulger, og høyst sannsynlig får vi se elefanter, antiloper og giraffer som kommer ned til bredden for å slukke tørsten i ettermiddagsvarmen. Turen går til fossen som parken er oppkalt etter. Der går vi av båten og går opp til toppen av fossen, før vi returnerer til lodgen. 

Dag 7, fredag

14. juli

Vi står tidlig opp for å oppleve dyrelivet i parken tidlig på morgenen. De store kattedyrene er mest aktive på denne tida, og det er gode muligheter for å se løver, og kanskje også leopard? Murchison Falls nasjonalpark byr på 250 ulike dyrearter og 550 ulike fuglearter- og vi kommer til å se mange av dem på turen vår!

IMG_6059.MOV.jpg

Dag 8, lørdag

15. juli

Vi setter oss i bilen igjen, og kjører til Okra gård. Turen tar hele dagen, og vi stopper i byen Lira for lunsj og en beinstrekk. Vel framme på Okra gård blir vi ønsket velkommen på tradisjonelt vis, og hvis det ikke regner, spiser vi middag rundt bålet mens vi nyter stjernehimmelen og Afrikas nattelyder.  

DSC_0377.JPG
DSC_0054 (2).JPG

Dag 9, søndag

16. juli

Søndag er kirkedag i landsbyen hvor Okra farm ligger, og de som ønsker det kan starte dagen tidlig med en skikkelig landsbygudstjeneste! Etter lunsj får vi en guida tur i landsbyen, hvor vi får oppleve markedet og dagliglivet i denne avsideliggende delen av Uganda. 

DSC_1318 (2).JPG

Dag 10, mandag 17. juli

Mandag er markedsdag i landsbyen, og vi reiser til Adipala market, hvor vi får oppleve et skikkelig afrikansk landsbymarked! Det ukentlige markedet er ukas høydepunkt for mange- her selges kyr og geiter, frukt, grønnsaker, korn, jordnøtter, klær, kjøkkenutstyr og mye mer, nyheter utveksles, kjente møtes og håndverkere tilbyr sine tjenester. Etter turen til markedet reiser vi tilbake til Okra gård, der vi får en guida omvisning på gården. 

Dag 11, tirsdag 18. juli

Vi kjører fra Okra farm etter frokost, og setter kursen mot Jinja, byen ved Nilens kilde. Turen tar 5-6 timer, og vi får se mer av Ugandas varierte landskap; sumper og fjell, karakteristiske steinformasjoner, og et rikt kulturlandskap. I Jinja skal vi bo på Afro Smile Hotel. 

DSC_0186 (2).JPG

Dag 12, onsdag 19. juli

Jinja er kjent for sin beliggenhet ved Nilens kilde, og for fantastisk rafting! I dag skal vi ut på elva og oppleve strykene helt i starten av denne lange elva. Vår samarbeidspartner Adrift Uganda tilbyr ulike alternativer, fra rolige familieturer til heftig "grade 5" rafting. Dagen på elva avsluttes med lunsj, og derfra kjører vi videre til Entebbe. I Entebbe sjekker vi inn på 2Friends Beach Hotel, som ligger nydelig til like ved stranden. 

Family-Rafting-2.jpg

Dag 13, torsdag 20. juli

Siste dag i Uganda, og vi nyter livet i Entebbe. Dere disponerer dagen

selv, og Ingeborg er tilgjengelig og hjelper til med informasjon, bestilling og organisering. Aktuelle dagsturer kan være alt fra en rusletur i byen, til en guida sykkeltur, båttur, besøk til Ngamba Island Chimp Sanctuary, strandtur, besøk i botanisk hage eller reptilpark- mulighetene er mange! 

solnedgang Nilen.JPG

Dag 14, fredag

21. juli

Ugandaeventyret er slutt for denne gang! Avgang fra Entebbe kl. 04. Ankomst Oslo kl. 16.55

Vi sier takk for turen, og velkommen tilbake!

Informasjon

Pris per person i dobbeltrom: 36 500

 

Inkludert i prisen:

 • Flybillett Oslo-Entebbe t/r

 • All transport og overnatting som beskrevet i programmet 

 • Frokost alle dager, 9 lunsjer og 9 middager.

 • Alle aktiviteter som omtalt i programmet. I Jinja er aktiviteten "Croc safari" inkludert

 • Inngangspenger i Kibale Forest nasjonalpark og Murchison Falls nasjonalpark 

 • Norsktalende reiseleder 

 

Ikke inkludert: 

 • Andre aktiviteter enn "Croc safari" i Jinja, utflukter fra Entebbe

 • Visum

 • Reiseforsikring

 • Enkeltromstillegg (vi kan ikke garantere enkeltrom på Okra gård)

 • Eventuelt tilslutningsfly fra andre flyplasser. 

Pris og program er gitt med forbehold om minimum 10 påmeldte. Det er totalt 16 plasser på turen. 

Det tas forbehold om at prisen kan endres ved store valutasvingninger. 

Alakara reiser samarbeider med Travelmate om reisene. Gjennom dette samarbeidet er du som reisende dekket av garantien til Reisegarantifondet. For mer informasjon om betaling og vilkår, les her. 

Barn og ungdommer er hjertelig velkomne på turen! Vi har ikke satt noen anbefalt aldersgrense, men man må være 12 år for å delta på sjimpansesporing. Ta kontakt dersom du lurer på om turen passer for deg og dine barn!

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Dersom du har annet pass en norsk, må du selv undersøke hvilke visum-regler som gjelder for deg. 

Meld deg på her!

Takk for påmeldingen! Du hører fra oss snart!

bottom of page