top of page
trekking-mount-elgon-uganda.jpg

Topptur og safari

18. februar til 2. mars 2025

Generell informasjon

Mount Elgon ligger på grensa mellom Uganda og Kenya, og det høyeste punktet er Wagagai Peak på 4321 moh. Mount Elgon har et flott terreng, og turen passer for deg som er i normalt god form, og er vant til å gå i fjellet. 

Bli med Alakara reiser på en unik tur i Uganda! På denne turen får du  oppleve en fantastisk tur til toppen av Mount Elgon (4321 m.o.h), safari i en av Afrikas aller vakreste nasjonalparker, og du får komme tett på dagliglivet i landsbyen på Okra farm.  

 

Ingeborg Sæbø Oluka er reiseleder. Hun har bodd i Uganda i flere år, og drevet Alakara reiser siden 2018, og denne turen er hennes personlige drømmereise i Uganda!

Mt. Elgon view.jpg

Dag 1, tirsdag 18. februar

Avreise fra Gardermoen kl. 11.50 med Turkish Airlines. Mellomlanding i Istanbul.

Dag 2: onsdag 19. februar

Ankomst i Entebbe kl. 04.00. Her blir vi henta, og kjører direkte til Jinja- byen som er kjent som Øst-Afrikas "adventure capital". Vi sjekker inn på gjestehuset, og nyter en rolig morgen og formiddag etter en lang reise. På ettermiddagen får vi en flott båttur til Nilens kilde, hvor vi lærer mer om historie, dagligliv og fugleliv langs bredden av Viktoriasjøen. 

IMG_5836.JPG
20230706_181434.jpg

Dag 3: torsdag 20. februar

Vi nyter en rolig morgen i Jinja, før turen går videre østover til landsbyen Bududa, som ligger på 1300 m.o.h. Kjøreturen tar fire til fem timer, og går gjennom landsbyer,sukker- og teplantasjer, store sumpområder og livlige småbyer. Vi stopper og spiser lunsj i Mbale, som er den største byen i denne delen av landet, før vi kjører videre oppover i Mount Elgon massivet. I Bududa skal vi overnatte på Riverine Resort. 

Dag 4: fredag 21. februar

Guiden møter oss på Riverine Resort til en tidlig frokost, og etter utsjekk setter vi oss på "boda boda" (mopedtaxi) til Bushiyi, omtrent 11 kilometer. Dette er helt på grensen til Mount Elgon nasjonalpark, og her møter vi viltvoktere fra Uganda Wildlife Authority, som har ansvar for nasjonalparken. Etter en sjekk på at alle papirene er i orden, starter turen for alvor! Vi starter på 1900 moh, og går gjennom skog og bambusskog til Shiloko Cave Camp. Der har vi pause og spiser lunsj, før vi går videre til Dubi River Camp på 3560 moh, hvor vi slår leir for natta. Dagens etappe er på 11 kilometer. 

DSC_3491 (002).JPG
eliza-wagagai-peak-mount-elgon-national-park.jpg

Dag 5: lørdag 22. februar

Vi starter tidlig om morgenen, og går mot Wagagai, det høyeste punktet på Mount Elgon på 4321 moh. Turen går gjennom fantastisk landskap og spennende vegetasjon. Fra toppen ser vi både Kenya og Uganda. I denne høyden er det viktig å ta det rolig, og å passe på å drikke nok vann! Fra Wagagai går vi nedover via idylliske Jackson's Pool til Mwongogo Cave Camp, som ligger på 3800 moh. Dagens etappe er på 16 kilometer totalt.

Dag 6: søndag 23. februar

Dag tre på fjellet byr på turens lengste dagsetappe på 24 kilometer. Det går selvsagt mye nedover- men også litt opp og ned, i vakre landskap gjennom Mubiyi Rocks og med utsikt til idylliske Simu Valley. Ved lunsjtid kommer vi til Kajeri Camp. Her har vi en god pause, før vi fortsetter mot Tutum Cave Camp, som ligger på 2667 moh. Tutum Cave er den største grotta i Mount Elgon, og ligger like ved campsiten. 

jacksons-pool-mount-elgon-uganda-with-kids.jpg
mountain-elgon-landscape.jpg

Dag 7: mandag 24. februar

Siste dag på fjellet byr på en lett tur på omtrent fire timer til Kapkwai Sipi Gate på 2050 moh. Vi går gjennom tett regnskog med gode sjanser til å se ulike aper, og noe av Ugandas rike fugleliv. Fra Kapkwai blir vi henta og kjørt til Kapchorwa, hvor vi sjekker inn på Home of Friends. Her kan vi nyte en varm dusj, kald drikke, og deilig mat!

Dag 8: tirsdag 25. februar

Turen går fra fjellet til de store slettene i Karamojaregionen nord for Mount Elgon. Kjøreturen til Kidepo Valley nasjonalpark tar 7-9 timer, og går gjennom fantastisk vakre landskap, hvor Ugandas kvegnomader karamojongene lever som de har gjort i hundrevis av år. Vel fremme i Kidepo starter safarien like innenfor porten til nasjonalparken, og vi sjekker inn på Kidepo Savannah Lodge, hvor vi nyter utsikten over en av Afrikas aller vakreste parker, og det rike dyrelivet der. 

DSC_0321.JPG
DSC_0512.JPG

Dag 9, onsdag 26. februar

Vi står tidlig opp for å få med oss soloppgangen på savannen- når de store kattedyrene er mest aktive! Her finnes både løve, leopard og gepard, og er vi heldige får vi både se og høre dem! Parken byr også på store bøffelflokker, sebra, giraff, elefant, eland antilope og 12 andre antilopearter, flere primater og et rikt fugleliv. Vi kommer tilbake til lodgen til lunsj, og etter et godt måltid og tid til å slappe av blir vi med erfarne rangere fra Uganda Wildlife Authority på safari til fots på ettermiddagen. 

Dag 10, torsdag 27. februar

Enda en tidlig morgen og muligheter for å se de dyrene vi kanskje ikke fant dagen før- eller de vil gjerne vil se mer av! Etter morgensafarien kjører vi ut av parken til landsbyen Kobulin. Kjøreturen tar omtrent fem timer, og vel fremme blir vi ønska velkommen til Alakara Guest House på skikkelig landsbyvis. Her slapper vi av og nyter en deilig middag rundt bålet under stjernehimmelen. 

BCFE27AD-F39B-47E6-A458-133CBE3D826A.jpg
20230213_183425.jpg

Dag 11, fredag 28. februar

Vi tilbringer dagen på Alakara Guest House. Her er det muligheter for ulike aktiviteter for de som vil mer enn å bare slappe av. Vi anbefaler en guida tur i landsbyen, og kanskje du vil være med å få kyrne inn fra beite i kveldinga? Ellers nyter vi god mat, fersk frukt og en strålende stjernehimmel rundt bålet når kvelden kommer!

Dag 12: lørdag 1. mars

Det er på tide å sette kursen mot Entebbe igjen. Det er en lang kjøretur på 8-10 timer, så vi starter tidlig, og legger inn et par gode stopp på veien. Første stopp blir på Nyero Rock Paintings- et av Øst-Afrikas best bevarte hulemalerier, hvor de eldste antas å være over 5000 år gamle. Vel fremme i Entebbe sjekker vi inn på 2 Friends Beach Hotel, hvor vi kan slappe av ved bassenget og nyte siste kvelden i Uganda!

20230219_121436.jpg
DSC_1288_edited.jpg

Dag 13, søndag 2. mars

Vi må tidlig opp, flyet hjemover går fra Entebbbe kl. 06.20 om morgenen. Det blir mellomlanding i Istanbul, og vi er fremme i Oslo kl. 16.40. 

Pris og praktisk informasjon

Pris per person i dobbeltrom: kr. 45 800

Tillegg for enkeltrom: kr. 2 000

Hva er inkludert i prisen?

 • Norsktalende reiseleder

 • Flybilletter Oslo-Entebbe tur/retur

 • All overnatting, transport og aktiviteter som beskrevet i programmet

 • Inngangspenger og alle avgifter i Mount Elgon nasjonalpark og Kidepo Valley nasjonalpark

 • Guider, bærere og kokker på Mount Elgon

 • Erfarne safariguider i Kidepo

 • Leie av telt, sovepose og liggerunderlag på Mount Elgon (du kan selvsagt ta med ditt eget om du vil!)

 • Alle måltider på Mount Elgon, Kapchorwa, Kidepo og Kobulin. Frokost i Jinja, Bududa og Entebbe. 

Ikke inkludert:

 • Visum til Uganda 

 • Avbestillings- og reiseforsikring

 • Drikkevarer, og snacks utenom måltidene

 • Tips til guider, bærere, kokk og sjåfør (ca 100 USD per person)

Det må være minst seks deltakere for å gjennomføre turen. Maks antall deltakere er 14. 

Prisen er gitt med forbehold om prisendringer. 

Jeg melder meg på topptur og safari 18.2.-2.3. 2025

Takk for påmeldingen- du hører snart fra oss!

bottom of page