top of page
isunga view_edited.jpg

DESTINASJONER

Uganda er et land med enorm variasjon i landskap, klima, dyreliv, fugleliv, kultur og språk. Her finner du noen av våre favoritt-steder som inspirasjon. Ta kontakt for en prat om din drømmetur- vi skreddersyr alle turer hver gang! 

Nordøst

Nordøst-Uganda kalles av og til "Ugandas best bevarte hemmelighet", og er Alakara reisers hjemmebane. Ingen andre reisebyrå har like god innsikt og oversikt i denne delen av landet! Her kan du oppleve urørt natur, vakre landskap, et unikt dyreliv, flotte fjellturer, og møte med et mangfold av spennende kulturer i Ugandas mest avsidesliggende hjørne. Reiser du til nordøst-Uganda kommer du tett på både natur og kultur, langt fra de fleste andre turister. Kidepo Valley nasjonalpark er flere ganger kåret til en av Afrikas vakreste safariparker, og her får du virkelig følelsen av å være alene i villmarka! 

Øst

Helt øst i Uganda, på grensa til Kenya, finner du Mount Elgon, Ugandas nest høyeste fjell på 4321 moh. Her kan du bli med på alt fra små turer på noen timer, eller en fire-fem dagers topptur gjennom ulike landskap og klimasoner. I Øst-Uganda finner vi også Jinja, kjent som Øst-Afrikas "adventure capital". Her er mulighetene mange for de som ønsker seg et skikkelig adrenalin-kick! 

Vest

Vest-Uganda har mye å by på! Fra savanner og innsjøer, til dype skoger og høye fjell. 

bottom of page