top of page
elefant og bil_edited.jpg

Topptur og safari

Feire inngangen til 2023 på Ugandas tak!

Bli med Alakara reiser på en unik nyttårsfeiring i Uganda! På denne turen får du  oppleve en fantastisk tur til toppen av Mount Elgon (4321 m.o.h), safari i en av Afrikas vakreste nasjonalparker, og du får komme tett på dagliglivet i landsbyen på Okra farm.

 

Mount Elgon er et svært gammelt fjell, og for millioner av år siden var det høyere enn Kilimanjaro. Turen byr på fascinerende landskaper gjennom flere ulike klimasoner, variert fauna og flora. Med 4321 meters høyde er risikoen for høydesyke liten. Mount Elgon har et flott terreng å gå i, og turen passer for alle som er i normalt god form og vant til å gå i fjellet. 

Kidepo Valley National Park ligger helt nordøst i Uganda, og regnes av mange som en av Afrikas aller vakreste nasjonalparker. Her skal vi bo midt på savannen, med utsikt over fantastisk landskap og tett på et yrende dyreliv. 

Turen avsluttes med et besøk hos William og Ingeborg på Okra farm, hvor vi får oppleve landsbylivet tett på, slappe av og kose oss med god mat. 

hibiscus edited.jpg

Dag 1, onsdag 28. desember

Avreise fra Oslo med Turkish Airlines på ettermiddagen. Mellomlanding i Istanbul før turen går videre til Entebbe. 

Dag 2, torsdag 29. desember

Vi ankommer Entebbe tidlig på morgenen, og kjører direkte til Budadiri, en liten landsby som er utgangpunkt for turen til Mt. Elgon. På veien kjører vi forbi hektiske Kampala, gjennom regnskogen Mabira, over Nilen og videre gjennom landsbyer og småbyer til regionhovedstaden Mbale. Der stopper vi for lunsj, før siste etappe opp i fjellet til Budadiri.

Vi overnatter på Roses' Last Chance Campsite

view mt elgon edited.jpg
DSC_3491 edited cut small.png

Dag 3, fredag 30. desember

 Vi  våkner tidlig og starter turen ved Budadiri Gate, porten til Mt. Elgon nasjonalpark. Her registrerer vi oss, og møter guiden, bærerne og kokken som skal være med på tur. Vi tar boda-boda (motorsykkeltaxi) til landsbyen Bumasola på 1770 moh. Herfra tar vi beina fatt. Turen starter gjennom gjennom små gårder og landsbyer, før vi går inn i selve nasjonalparken. Etter en bratt stigning opp Mudange Cliffs, går turen gjennom lettere terreng opp til Sasa River Camp. Der har vi lunsj, før vi går videre til  Mude Camp, hvor vi overnatter. Mude Camp ligger på 3500 moh, og er kjent som et av de mest spekakulære stedene å se soloppgang og solnedgang i hele Uganda. 

Program dag for dag

Dag 4, lørdag 31. desember

På årets siste dag skal vi til toppen av Mount Elgon, til Wagagai Peak på 4321 moh! Etter en tidlig frokost starter vi turen opp. På vei til Wagagai går vi til Jackson's Peak på 4165 moh, og nyter fantastisk utsikt over både Uganda og Kenya! Etter en velfortjent pause på toppen går vi tilbake til Mude Camp hvor vi feirer toppen og slutten av år 2022. Totalt regner vi omtrent fem timers gange på dagens tur. Terrenget er stort sett lett, men høyden gjør at man ikke går så fort som man pleier!

DSC_3776-1 edited cut very small.png
small.png

Dag 5, søndag 1. januar

Årets første dag byr på en åtte timers lang tur i lett terreng mot Tutum Cave Camp. Turen byr på vakker natur og gode sjanser for å se ulike fugler, aper og andre dyr. Tutum Cave er den største grotta i Mount Elgon, og ligger like ved campsiten. Her skal vi overnatte siste natt i fjellet. 

Dag 6, mandag 2. januar

Siste dag i fjellet byr på en lett tur  på omtrent fire timer ned til Kapkwai Exploration Centre i landsbyen Sipi. Vi går gjennom tett regnskog med gode sjanser til å se ulike typer aper. I Kapkwai blir vi henta i bil og kjørt til Home of Friends i Kapchorwa. Her nyter vi en varm dusj, kald drikke og god mat! 

View home of friends-edited.png
kidepo edited small.png

Dag 7, tirsdag 3. januar

Vi kjører til Kidepo Valley National Park. Dette er en tur på omtrent 8 timer, gjennom variert og vakkert landskap. Vi får med oss lunsjboks fra Home of Friends og bruker dagen på veien. I parken skal vi bo på Kidepo Savannah Lodge, hvor vi nyter solnedgangen med utsikt over dyrelivet og Kidepos fantastiske landskap.

Dag 8, onsdag 4. januar

I dag tilbringer vi dagen på safari i parken. I Kidepo er det gode sjanser til å se elefanter, giraffer, bøfler, løver, sebraer, sjakaler, hyener, vortesvin og masse ulike antiloper. I tillegg har parken et unikt fugleliv. På safari har vi med oss en ranger fra Uganda Wildlife Authority, som kjenner parken ut og inn, og hjelper oss å finne fram til hvor dyrene er. 

Zebras close_edited.jpg
på_veien_edited.jpg

Dag 9, torsdag 5. januar

Vi får en tidlig morgensafari før vi kjører ut av parken og setter kursen mot Okra farm. Turen tar 4-5 timer, og går gjennom noen av Ugandas mest avsideliggende områder. Vi vil også påstå at det er noen av landes vakreste steder! Dette er landet til karimojongene, et som er kvegnomader og som i stor grad har bevart sin tradisjonelle kultur. I denne delen av landet betyr kyr svært mye, og vi får garantert se gjetere med sine store kvegflokker langs veien. 

Dag  10, fredag 6. januar

Denne dagen tilbringer vi på Okra farm, som drives av reiselederne Ingeborg og William. Okra farm er en gård med kuer, geiter, sauer, høner og bier, og et gjestetun. Her nyter du roen i landsbyen, vakkert utsyn, god mat, hyggelige mennesker, og gode samtaler rundt bålet om kvelden! Hvis du vil være litt mer aktiv, er det gode muligheter for korte og litt lengre turer i nærområdet. Du kan lese mer om Okra farm i dette blogginnlegget!

okra houses_edited.jpg
matooke on bicycles_edited.jpg

Dag 11, lørdag 7. januar

Siste dag i Uganda kjører vi fra Okra farm til Entebbe. Vi stopper i Jinja, byen ved Nilens kilde og spiser lunsj, før siste etappe til Entebbe. I Entebbe sjekker vi inn på gjestehuset og nyter en god middag sammen før hjemturen.

Dag 12, søndag 8. januar

I dag må vi tidlig opp, da flyet går fra Entebbe flyplass kl. 06.20. Etter en mellom landing i Istanbul ankommer vi Oslo kl. 16.45. 

Da er vi endelig klare for avgang til Kigali og videre til Entebbe ☀️#rwandair #traveling

Pris og praktisk informasjon

Pris: 34 500

Påmelding innen 15. oktober. Det må være minst 10 deltakere for at turen kan gjennomføres. Maks antall deltakere er 16. 

Barn og ungdommer er hjertelig velkomne med på denne turen! Vi har ikke satt noen aldersgrense, men de må være vant til å gå på lengre turer. Barn under 12 år får redusert pris. Ta kontakt om du lurer på om turen passer for deg og dine barn!

Prisen gjelder per person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr. 2000 (på Okra farm er det per i dag ikke mulighet for enkeltrom).

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Dersom du har annet pass enn norsk, har du selv ansvar for å undersøke hvilke visum-regler som gjelder for deg. 

Påmelding: Meld deg på i skjemaet under!

Alakara reiser samarbeider med Travelmate om reisene. Gjennom dette samarbeidet er du som reisende med Alakara dekket av garantien til Reisegarantifondet. For informasjon om betaling og vilkår, les mer her

Inkludert i prisen:

Flybillett Oslo-Entebbe-Oslo
Norsktalende reiseleder
All transport og overnatting som beskrevet i programmet
Alle måltider utenom lunsj på dag 2 og dag 12
Inngangspenger i Mount Elgon National Park og Kidepo Valley National Park
Guide, bærer og kokker på fjellet
Safariguide i Kidepo
Telt, sovepose og liggeunderlag (du kan selvsagt ta med ditt eget om du ønsker det!)

 

Ikke inkludert:

Visum
Eventuelt Covid-19 test
Vaksiner og malariaprofylakse
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips til guider, bærere, kokk og sjåfør (ca 100 USD per person totalt)
Tilslutningsfly fra andre byer i Norge (be om tilbud)

Har du spørsmål om turen? Kontakt oss!

Meld deg på her!

bottom of page