top of page
elefant og bil_edited.jpg

Topptur og safari

Bli med Alakara reiser på en unik tur i Uganda! På denne turen får du  oppleve en fantastisk tur til toppen av Mount Elgon (4321 m.o.h), safari i en av Afrikas aller vakreste nasjonalparker, og du får komme tett på dagliglivet i landsbyen på Okra farm.

 

Mount Elgon er et svært gammelt fjell, og for millioner av år siden var det høyere enn Kilimanjaro. Turen byr på fascinerende landskaper gjennom flere ulike klimasoner, med variert fauna og flora. Med 4321 meters høyde er risikoen for høydesyke liten. Mount Elgon har et flott terreng å gå i, og turen passer for alle som er i normalt god form og vant til å gå i fjellet. 

På Okra Farm får du komme tett på dagliglivet og en unik kultur, og slappe av på gården til Ingeborg og William Oluka etter fjellturen. Så går turen videre til Kidepo Valley National Park som ligger helt nordøst i Uganda. Parken regnes av mange som en av Afrikas aller vakreste nasjonalparker. Her skal vi bo midt på savannen, med utsikt over fantastisk landskap og tett på et yrende dyreliv. 

Solnedgang ved Viktoriasjøen, Entebbe, Uganda

Dag 1

Ankomst i Entebbe, en koselig by ved bredden av Viktoriasjøen. 

Dag 2

Turen går fra Entebbe til den lille landsbyen Budadiri i Mount Elgon, 1500 meter over havet. På veien får vi oppleve litt av Kampalas yrende liv, vi kjører gjennom regnskogen, over Nilen og videre gjennom sukker- og teplantasjer, store sumpområder og livlige småbyer, før vi svinger av fra hovedveien og kjører opp bakkene til Budadiri. Her skal vi bo på "Rose's last chance", et koselig lite gjestehus som ligger like i nærheten av startpunktet for turen til toppen av Mount Elgon. 

Utsikt fra Kapchorwa, Mount Elgon, Uganda

Dag 3

Frodig regnskog i Mount Elgon, Uganda

 Vi  våkner tidlig og starter turen ved Budadiri Gate, porten til Mt. Elgon nasjonalpark. Her registrerer vi oss, og møter guiden, bærerne og kokken som skal være med på tur. Vi tar boda-boda (motorsykkeltaxi) til landsbyen Bumasola på 1770 moh. Herfra tar vi beina fatt. Turen starter gjennom gjennom små gårder og landsbyer, før vi går inn i selve nasjonalparken. Etter en bratt stigning opp Mudange Cliffs, går turen gjennom lettere terreng opp til Sasa River Camp. Der har vi lunsj, før vi går videre til  Mude Camp, hvor vi overnatter. Mude Camp ligger på 3500 moh, og er kjent som et av de mest spekakulære stedene å se soloppgang og solnedgang i hele Uganda. 

Program dag for dag

Dag 4

I dag skal vi til toppen av Mount Elgon, til Wagagai Peak på 4321 moh! Etter en tidlig frokost starter vi turen opp. På vei til Wagagai går vi til Jackson's Peak på 4165 moh, og nyter fantastisk utsikt over både Uganda og Kenya! Etter en velfortjent pause på toppen går vi tilbake til Mude Camp hvor vi skal overnatte en natt til. Totalt regner vi omtrent fem timers gange på dagens tur. Terrenget er stort sett lett, men høyden gjør at man ikke går så fort som man pleier!

Wagagai peak og Jackson's Ridge på toppen av Mount Elgon, Uganda
Landskap i Mount Elgon, Uganda

Dag 5

Dagen byr på en åtte timers lang tur i lett terreng mot Tutum Cave Camp. Turen byr på vakker natur og gode sjanser for å se ulike fugler, aper og andre dyr. Tutum Cave er den største grotta i Mount Elgon, og ligger like ved campsiten. Her skal vi overnatte siste natt i fjellet. 

Dag 6

Siste dag i fjellet byr på en lett tur  på omtrent fire timer ned til Kapkwai Exploration Centre i landsbyen Sipi. Vi går gjennom tett regnskog med gode sjanser til å se ulike typer aper. I Kapkwai blir vi henta i bil og kjørt til Home of Friends i Kapchorwa. Her nyter vi en varm dusj, kald drikke og god mat! 

Utsikt fra Home of Friends, Kapchorwa, Uganda

Dag 7

Alakara gjestehus på Okra gård i Napak, Karamoja, Uganda

Fra Kapchorwa går turen ned til de store slettene vi har sett fra fjellet, til Okra farm i landsbyen Koblin. Det er Ingeborg og William Oluka som driver Okra farm og Alakara guest house, og her får dere oppleve ekte ugandisk landsbyliv! Etter lange dager på tur roer vi ned, slapper av, og nyter livet på landsbygda. 

Dag 8

Vi tilbringer dagen på Okra farm. Her er det muligheter for ulike aktiviteter for de som vil mer enn å bare slappe av. Vi anbefaler en guida tur i landsbyen, og kanskje du vil være med å få kyrne inn fra beite i kveldinga? Ellers nyter vi god mat, fersk frukt og en strålende stjernehimmel rundt bålet når kvelden kommer!

Stemning rundt bålet på Okra gård, Napak, Karamoja, Uganda

Dag 9

På vei til Kaabong, Karamoja, Uganda

Vi reiser fra Okra farm etter frokost, og kjører gjennom fantastisk vakre landskap til Kidepo Valley National Park- Ugandas desidert vakreste nasjonalpark! På veien får vi se litt av det tradisjonelle livet i Karamoja, her folk først og fremst er kvegnomader. 

Dag 10

Vi starter tidlig for å oppleve savannen tidlig på morgenen. I Kidepo er det gode muligheter for å se fire av "de fem store", i tillegg til et stort antall andre dyr og fugler! Store flokker med bøfler, giraffer, elefanter, sebraer, antiloper, ulike apekatter og mye mer. Etter morgensafarien slapper vi av med en god lunsj på lodgen, og i 18-tida gjør vi oss klare for nattsafari. Uganda er et av få afrikanske land som tillater nattsafari, og her har vi muligheten til å se dyr som vi ikke får se på dagtid! 

Sebra i Kidepo Valley nasjonalpark, Karamoja, Uganda
Landskap utenfor Kidepo Valley nasjonalpark, Karamoja, Uganda

Dag 11

Vi kjører ut av Kidepo, gjennom nye vakre landskap til Ziwa Rhino Sanctuary. I Ziwa jobbes det med å få opp en ny bestand av neshorn, som ble utrydda i Uganda under krigene på 70- og 80 tallet. Her skal vi overnatte på veien tilbake til Entebbe. 

Dag 12

Vi starter tidlig med en neshornsafari til fots. Sammen med dyktige guider kommer vi tett på neshornene i Ziwa, og lærer mer om disse fascinerende dyrene. Etter safarien kjører vi til Entebbe, og der avslutter vi turen vår, og setter kursen nordover igjen!

Neshorn i Ziwa Rhino Sanctuary, Nakasongola, Uganda

Pris og praktisk informasjon

Pris: fra 19 900

Denne turen kan gjennomføres når som helst. Vi anbefaler likevel å reise i tørketida, da er det lettere å gå i fjellet, og veien til Kidepo er mer fremkommelig! Tørketida er normalt fra desember til februar, og juni til august. Men, Uganda ligger like ved ekvator, og det kan komme regn uansett årstid!

 

Barn og ungdommer er hjertelig velkomne med på denne turen. Vi har ikke satt noen aldersgrense, men de må være vant til å gå på lengre turer. Barn under 12 år får redusert pris. Ta kontakt om du lurer på om turen passer for deg og dine barn! Det er også mulig å bruke flere dager på fjellturen, hvis man ikke ønsker så lange dagsetapper som i programmet. 

Prisen gjelder per person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr. 2000 (på Okra farm er det per i dag ikke mulighet for enkeltrom).

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Dersom du har annet pass enn norsk, har du selv ansvar for å undersøke hvilke visum-regler som gjelder for deg. 

Alakara reiser samarbeider med Travelmate om reisene. Gjennom dette samarbeidet er du som reisende med Alakara dekket av garantien til Reisegarantifondet. For informasjon om betaling og vilkår, les mer her

Inkludert i prisen:
 

All transport og overnatting som beskrevet i programmet 
Alle måltider utenom lunsj på dag 2 og dag 12
Inngangspenger i Mount Elgon National Park og Kidepo Valley National Park
Guide, bærer og kokker på fjellet

Erfaren, engelskspråklig sjåfør
Safariguide i Kidepo
Leie av telt, sovepose og liggeunderlag (du kan selvsagt ta med ditt eget om du ønsker det!)
 

Ikke inkludert:

Flybilletter fra Norge til Uganda

Visum
Vaksiner og malariaprofylakse
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips til guider, bærere, kokk og sjåfør (ca 100 USD per person totalt)

Har du spørsmål om turen? Kontakt oss!

Jeg vil vite mer om turen!

Takk for interessen! Vi kontakter deg snart!

bottom of page