top of page

VANLIGE SPØRSMÅL

Solnedgang Viktoriasjøen, Alakara reiser

ER DET TRYGT Å REISE PÅ FERIE TIL UGANDA?

Vi får rett som det er spørsmål om det er trygt å reise til og i Uganda. Det er forståelig, når det de fleste i Norge har hørt om Afrika generelt og Uganda spesielt handler mye om krig, Idi Amin, LRA, sult og så videre. Men Uganda i dag er et av de tryggeste landene for turister på det afrikanske kontinentet. Her tar vi for oss noen av de vanligste spørsmålene vi får når det gjelder sikkerhet og helse ved reiser til Uganda.

POLITISK STABILITET

Uganda er et land med en turbulent historie. Mange forbinder fremdeles landet med den beryktede diktatoren Idi Amin. Men, siden 1986 har landet hatt en svært positiv utvikling. Krigen i Nord-Uganda varte til 2007, men de siste 10 årene har det vært fredelig i hele landet. Som i mange andre land, skal man lytte til lokale råd, og være forsiktige med å bevege seg der store folkemengder er samlet. Gjør man dette, er det svært lite sannsynlig at man vil oppleve noe som helst som er ubehagelig eller farlig. På tur med Alakara er du alltid sammen med lokalkjente guider og reiseledere, som har god oversikt over hva som skjer i landet til enhver tid.

Independence Monument
Kampala traffic, Alakara reiser

HVORDAN ER DET MED TRAFIKKSIKKERHETEN?

Trafikkbildet i Uganda oppleves uoversiktlig for nordmenn, spesielt i hovedstaden Kampala. De fleste ulykker er forårsaket av uerfarne sjåfører uten formell kjøreopplæring, eller kjøretøy i dårlig stand. Alakara reiser benytter seg bare av dyktige sjåfører med mange års erfaring i den ugandiske trafikken, og biler/busser som er godt vedlikeholdt. På den måten sikrer vi en trygg og god reise for alle!

KAN JEG FÅ MALARIA DER?

Malaria er en alvorlig sykdom som finnes i hele Uganda. Malaria smitter gjennom myggstikk. Derfor er det heldigvis enkelt å beskytte seg mot sykdommen! Det viktigste er å beskytte seg mot myggstikk ved å bruke myggspray og myggnetting over senga om natta. Får du ingen myggstikk, da får du eller ikke malaria.

 

Overnattingsstedene vi skal bo på har myggnett, så det trenger du ikke ta med fra Norge. Alle reisende anbefales å ta medikamentell malariaprofylakse. Denne får du på resept fra fastlegen eller reisevaksineklinikk. Det fins ulike medikamenter, så det er viktig å ta en prat med legen for å finne den rette for deg. Noen av disse må man starte med noen uker før avreise, så det er viktig å være ute i god tid.

IMG-20230730-WA0011.jpg
29342338_228069527756570_742460225540535

HVA MED ANDRE SYKDOMMER?

De fleste andre smittsomme sykdommer kan man forebygge med å sikre god håndhygiene, drikke rent vann, og spise mat som er kokt eller stekt.

 

Alakara reiser anbefaler å følge Folkehelseinstituttets råd for vaksiner ved reiser til Uganda. Disse kan du lese om her: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-afrika/

Å REISE MED BARN

Mange lurer på om det går greit å reise med barn til Uganda. Svaret på det er definitivt JA! Ingeborg og William har reist til Uganda med sine egne barn fra de var babyer. Det har vært gode opplevelser for hele familien, uten mer sykdom og skade enn det vi har hatt hjemme i Norge. Fint vær, hyggelig mennesker, masse god frukt, spennende dyr både på safari og på gården, og mye annet gjør at en ferie til Uganda passer fint for barnefamilier.

DSC_0857.jpg_1.jpg
bottom of page