top of page

VISUM TIL UGANDA

Alle norske statsborgere må ha visum for å reise til Uganda. Her kommer noen tips og triks til deg som søke visum til Uganda!

HVORDAN SØKE VISUM TIL UGANDA

Oppdatert 30.1.2024

Tidligere anbefalte vi å kjøpe visum på flyplassen, men dette er ikke lenger en mulighet. Visum må derfor søkes om på forhånd, på denne nettsida: https://visas.immigration.go.ug/

Å søke om e-visum er en ganske enkel prosess. Velg «ordinary tourist visa», og last opp bilde av passet, passfoto, bilde av gulfebersertifikat og en kopi av billetten. Bildene kan være maks 250 MB. Det er ganske lite, så hvis du får problemer med opplastingen er det sannsynligvis fordi filene er for store. Da må du lagre dem i komprimert størrelse, så går det bra!

Du blir bedt om å skrive inn en adresse. Reiser du med Alakara, får du en adresse du kan bruke i god tid før turen. 

Når du har fylt ut søknaden og betalt (50 USD pluss 1,5 USD i kortgebyr) får du en e-post om at søknaden er mottatt. Normalt får du svar på søknaden innen to-tre dager. Brevet du får (som vedlegg i PDF) må du skrive ut og ta med når du reiser. 

Obs! Dersom du skal besøke Kenya og/eller Rwanda på samme tur, kan du søke om «East African Tourist Visa». Dette koster 100 USD, og du kan da reise til alle de tre landene på samme visum. Prosessen er tilsvarende den for et vanlig turistvisum til Uganda (dersom Uganda er første land du skal til. Starter du i ett av de andre landene må du undersøke hvordan du søker om visum dit).

 

Det er viktig at passet ditt er gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Er det kortere tid igjen til passet går ut, kan du risikere å ikke slippe inn i landet (selv om du har fått brev med innvilget visum).

Når du kommer til passkontrollen på flyplassen i Entebbe, må du vise fram både pass, visum-brev og returbillett. Du får kanskje spørsmål om hvor lenge du skal være, og så får du et klistermerke med visum klistret inn i passet.

Og det var det! Det er en ganske enkel prosess. Det har av og til vært problemer med systemet, så det er lurt å søke noen uker før avreise. Da har du tid til å prøve på nytt dersom det blir noe tull. Når det er sagt- systemet har nå vært i bruk i flere år, og det er sjeldnere og sjeldnere at vi hører om folk som får problemer.

Når visumet er på plass, er det bare å begynne å glede seg! Trenger du tips til tur til Uganda, kan du sjekke noen av våre turforslag.

bottom of page